چند مورد استفاده طبی از عسل و زنبور عسل

1-  زنبور درمانی و بیماری


ام.اسM.S



2- کرم عسل

 



برای مطالعه کامل این دو مورد به ادامه مطلب مراجعه فرمائید


 

  

 زنبور درمانی و بیماری ام.اس M.S



واژه زنبور درمانی به مفهوم استفاده از فرآورده های زنبور عسل نظیر زهر زنبور، ژله رویال ، گرده گل . بره موم ، موم و عسل در درمان بیماریهایست . تاریخچة استفاده از این شیوه درمان به زمانهای بسیار قدیم و حدود 3هزار سال قبل از میلاد بر می گردد. زمانی که مصریان و یونانیان باستان از گزش زنبور زنده برای درمان بیماریهای روماتیسمی استفاده می کردند. اما امروزه بعنوان یک شاخة خاص پزشکی الترناتیو طیف وسیعی از بیماریها را درمان می کند. تاثیر زهر زنبور عسل در درمان بیماری ام . اس واقعه جالبی است که چارلزمراز زنبور درمانگر (Apitherapist) آمریکایی به آن پی برد. به این نحو که خانم النور با علائم ارتریت (آرتروز) دست و برای زنبور درمانی به آقای مراز مراجعه نمود. پس از 3 ماه زنبور درمانی آرتریت دست او کاملاً بهبود یافت. بعد از گذشت 5 سال آن خانم دوباره به آقای مراز مراجعه نمود و اظهار داشت که دستش علائم 5 سال قبل را نشان می دهد و پزشکان تشخیص شان ام .س بوده است . مجدداً مراز با نیش زنبورها به او کمک می کند تا بهبودی کامل می یابد . از این واقعه مراز پی می برد که زهر زنبور می تواند مبتلا یان به ام .اس را همچون آرتریتی ها درمان نماید. پخش خبر درمان خانمی بنام پت وگنر در سال 1993 توسط زهر زنبور همچون بمبی در جهان صدا کرد. خانم وگنر سالها با ام اس درگیر بود و تمام شیوه های درمانی راآزموده بود. اوچند سال آخر ابتلاء را روی ولیچر گذراند بود.

حقایقی از نیش زنبورها: حال مقدمتاً واقعیاتی در مورد زهر زنبور ارائه می دهیم تا بیشتر با آن آشنا شوید . طبق تحقیقات مشخص شده است که زنبور داران معمولاً عمر طولانی دارند که پس از ریشه یابی استفاده از فرآورده های زنبور عسل همچون زهر زنبور و عسل اصلی ترین عوامل طول عمر آنها تشخیص داده شدند. بطور معمول هر زنبور دار سالانه 2000 تا 3000 نیش بخصوص در مواقع کوچ ، عسل گیری و بچه گیری دریافت می کنند. از طرفی زنبوردارها کمتر به بیماریهای اعصاب نظیر پارکنیسون . ام اس . آلزایمر و سکته مغزی مبتلا می شوند. دانشمندان از نتایج بالا دریافته اند که زهر زنبور نه تنها هیچگونه ضرری برای انسان ندارد. بلکه می تواند در درمان خیلی از بیماریها به او کمک کند. زهر زنبور و ایمنی : در اینجا باید گفت که درصد کمی از مردم (حدود (2-1) درصد ) به زهر زنبور حساسیت شدید دارند که این مشکل با انجام تست حساسیت بوسیله محلول بسیار رقیق ( ) زهر زنبور قابل تشخیص است.از طرفی به لحاظ درگیری سیستم ایمنی بدن در بیماری ام. اس احتمال بروز شوک بسیار نادر است . منتهی این فرضیه ، آزمون حساسیت را رد نمی کند. اما دیگر اینکه آیا زهر زنبور بعنوان یک سم برای بدن مشکل ایجاد میکند و به تعبیری دیگر خطر ناک است . در پاسخ باید گفت دز کشنده زنبور عسل 8/2 میلی گرم بر کیلوگرم وزن زنده بدن است . یعنی اگر فردی 70 کیلوگرمی حساسیت به زهر زنبور نداشته باشد باید حداقل 2000 زنبور در آن واحد دریافت کند تا خطر مرگ برای او ایجاد شود . مورد دیگر اینکه زهر زنبور بر خلاف زهر مار که در چربی حل می شود، در آب قابل حل است و به این جهت در صورت مصرف زیاد آب براحتی از کلیه ها دفع می شود . بنابراین زهر زنبور ماده ای کاملاً بی خطر تلقی می شود.لازم به ذکر است که در کشور ییشرفته ای مثل آمریکا تعداد بسیار زیادی از مبتلایان به ام.اس مشغول مداوای خود با شیوه زنبوردرمانی هستند.

مقایسه دو شیوه درمانی: در بحث درمان پزشکان داروهای شیمیایی و ساختگی فراوانی در دسترس دارند که آخرین و مهم ترین آنها اینترفرونها هستند . اینترفرونها داروهایی جهت جلوگیری از پیشرفت سیر بیماری و همچنین برای جلوگیری از عود مجدد در مبتلایابن با بروز حملات است. پزشکان علاوه بر استفاده از اینترفرونها از درمان علامتی نیز بعنوان مکمل استفاده می کنند. مثلاً برای اسپاسم عضلات از باکلوفن و برای سردردها از بروفن و برای عدم کنترل ادرار از اکسی بوتین و... کمک می گیرند همچنین در طول درمان حتماً از فرآورده های استروئیدی (کورتون ها) نیز استفاده می کنند. به دلیل نامشخص بودن عامل بیماری مکمل های معدنی نظیر کلسیم ، روی ، مس .............. و ویتامین ها نظیر .D ....و همچنین اسید آمینه های مختلف برای بیماران تجویز می شود. بطوری که بیماران ام.اس مقادیر زیادی داروی تلمبار شده در منزلشان موجود است. و اما خواص درمانی زهر زنبور عسل : در این زمینه دو تحقیق کلینیکال در دنیا صورت گرفته که یکی از آنها توسط دکتر Beltani ایمونولوژست آمریکایی در سال 1997 صورت گرفت که تا 60% بهبودی در بیماران مشاهده نمود. و دیگری آقای Simics از کانادا که در سال 2001 یک تحقیق کلینیکال انجام داد و حدود 70% بهبودی در بیماران مشاهده نمود.

بحث : حال سخن ما با خوانندگان این است که می طلبد در کشور ما نیز به دلیل شیوع نسبتاً بالای این بیماری تحقیقی جامع و کامل صورت گیرد تا در صورت مشاهده موفقیت از آن حمایت شود. مزایای این متد درمانی را می توان هزینه بسیار ناچیز آن در مقایسه با هزینه اینترفرونها که بسیار بالاست نام برد. بطوری که در مواردی بیماران حتی از دریافت دارو بعلت گرانی آن محروم می شوند و مزیت دیگر آن ایمن بودن و عاری بودن از هر گونه عوارض جانبی است که در مقابل آن مصرف بالای داروها، بویژه کورتون ها چنان لطمات جبران ناپذیری به روح ، روان و جسم بیماران میزند که در خیلی از مواقع از ادامه درمان منصرف میشوند. با این وجود توصیه ما به بیماران این است که در صورت دریافت بهبودی با دارو به درمان خود ادامه داده و در صورت عدم موفقیت با دارو حتماً زنبور درمانی را نیز امتحان کنند . درمانی جدید بدون عوارض جانبی و فوق العاده اثر بخش. در این شیوه مدت درمان بین 6 ماه تا یکسال بسته به شرایط بیمار متفاوت است. زهر زنبور نیز بوسیله زنبور زنده و یا آمپول آن هر هفته سه نوبت برای بیمار تجویز می گردد. در طول درمان هیچگونه داروئی نباید مصرف گردد و کنترل یکسری از موارد که مهمترین آنها نظارت پزشک و رعایت یروتکل درمانی الزامی است. زهر زنبور عسل با دز کنترل شده و رعایت کلیه جوانب درمانی ، داروئی فوق العاده موثر برای درمان خیلی از بیماریها از جمله ام. اس است. در پایان انتظار داریم اولا این شیوه درمانی از زاویه علمی مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد و دوم اینکه در صورت ابداع روش های درمانی جدید نظیر سلول های بنیادی و کسب نتیجه موفقیت آمیز توصیه ما جایگزین روشهای موثرتر و کارآمدتر درمانی است.



کرم عسل


) کرم نرم، لطیف و مرطوبکننده پوست: کرم عسل به دلیل جاذب رطوبت بودن و آبرسانی ماندگار و طولانی (به مدت 8ساعت)، رطوبت را در سطح پوست نگه داشته در نتیجه خشکی پوست برطرف شده، نرم و لطیف میشود. همچنین به دلیل خاصیت پاکسازیکننده کرم عسل، باعث برطرف شدن جوشهای سرسیاه، خصوصاً اطراف بینی میشود.

2) کرم تغذیهکننده پوست: پس از جذب رلطوبت از محیط توسط کرم عسل، ویتامینهای محلول در آب فعال شده، با کمک پروتئینها و هیدروکربنهای موجود در کرم، پوست را تغذیه می­نماید. کرم عسل تمییزکننده قوی منافذ پوست، از بین برنده سلولهای مرده پوست و کنترل­کننده ترشح چربی پوست نیز میباشد.

3)کرم برطرفکننده چین و چروک: به دلیل وجود ویتامین E، سرامیدها و کلاژن موجود در کرم عسل و پروتئینهای تحریککننده تولید کلاژن و بازسازیکننده سلولهای پوستی، با حفظ حالت ارتجاعی (الاستیسیته) پوست، چین و چروک پوست (خصوصاً چین و چروک اطراف چشم) باز شده و کم کم برطرف میشوند. همچنین با این مکانیسم افرادی که پوست آنها چین و چروک ندارد نیز با استفاده از کرم عسل چین خوردن پوست آنها به تأخیر افتاده در نتیجه ظهور علائم پیری به تأخیر افتاده و همیشه شاد و جوان خواهند ماند. 

4) کرم شب: به دلیل هیدارته نمدن و خاصیت خنککنندگی و همچنین تغذیه ویتامینی و پروتئینی پوست، با استفاده از کرم عسل هنگام خواب شبانه، پوست کاملاً آرام و خنک شده، خستگی پوست از بین رفته، چین و چروک و حالت انقباضی پوست ناشی از انقباض عضلات صورت به دلیل خستگی و استرس فعالیتهای روزانه برطرف شده، خشکی پوست مرتفع، عضلات پوست منبسط، آلودگیهای پوستی ناشی از فعالیت زندگی روزانه پاکسازی شده که نتبجه همه این موارد بازسازی پوست، خوابی آرام و لذتبخش، به تأخیر افتادن چین و چروک و همیشه جوان ماندن است.

5) کرم ضد التهاب، اگزما و خارش پوست: به دلیل وجود لینولئیک اسید و انواع ویتامینهای موجود در کرم عسل، این کرم خاصیت ضد التهابی داشته و از سوختن پوست در برابر تابش آفتاب جلوگیری نمده، سوزش، خارش و جوشهای ریز بعد از اصلاح پوست (After Shave) و پس از مومکاندازی را کنترل و از به وجود آمدن این مشکلات جلوگیری مینماید (باید بالفاصله پس از اصلاح و مومکاندازی استفاده شود). همچنین سوزش، خارش و زخم ناشی از عرقسوز شدن بدن و ادرارسوز شدن پوست لگن بچهها را کنترل کرده، درمان مینماید.

6) کرم نرمکننده بدن: استفاده از کرم عسل زبری و خشونت پوست بدن را از بین برده، پوست را کاملاً نرم، لطیف، یکنواخت و خوشبو مینماید.