عسل طبیعی کمرکوه کرمجگان، داروی تمام بیماریها

عسل این روستا با داشتن شهد گلهای آویشن و دیگر گیاهان دارویی که در این منطقه می رویند یکی از مرغوبترین عسلهای ایران است.

عسل طبیعی کمرکوه کرمجگان، داروی تمام بیماریها

عسل این روستا با داشتن شهد گلهای آویشن و دیگر گیاهان دارویی که در این منطقه می رویند یکی از مرغوبترین عسلهای ایران است.

کاهش تولید عسل و چشم انتظاری 71 هزار زنبوردار برای اعتبار 15 میلیارد تومانی

مدیرعامل اتحادیه تعاونی زنبورداران کشور با بیان اینکه تولید عسل در سال جاری کاهش یافته است، گفت: 71 هزار زنبوردار چشم انتظار اعتبار اختصاص یافته از سوی دولت توسط صندوق مادر تخصصی هستند.

خبرگزاری فارس: کاهش تولید عسل و چشم انتظاری 71 هزار زنبوردار برای اعتبار 15 میلیارد تومانی

عفت رئیسی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» در خصوص وضعیت تولید عسل توسط زنبورداران اظهار داشت: امسال شرایط آب و هوایی، بادهای گرم موسمی و خالی بودن دست زنبورداران موجب کاهش تولید عسل شده است.

وی افزود: بسیاری از زنبورداران تولید محصولشان در هر کندو به  2 کیلو گرم کاهش یافته که صرفه اقتصادی برای برداشت ندارد.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی زنبورداران کشور تاکید کرد: تولید عسل نیاز به شهد و آب و هوای مناسب دارد.

* کاهش تولید عسل در سال جاری

این فعال تعاونی‌ها با تأکید بر اینکه برداشت عسل معمولاً در تیرماه و اواخر مرداد انجام می‌شود، بیان داشت: متأسفانه با وجود اینکه در مردادماه هستیم اما تاکنون برداشت عسل انجام نشده است.

این فعال زنبور داری تصریح کرد: هزینه برداشت عسل امسال بیشتر از سودآوری آن است و توجیه اقتصادی ندارد، البته در برخی مناطق عسلی برای برداشت وجود ندارد.

* تامین بازار داخلی با عسل‌های سال گذشته

رئیسی با اشاره به اینکه برای توزیع عسل در بازارهای داخل نگرانی وجود ندارد، بیان داشت: از سال‌های گذشته ذخیره عسل طبیعی به اندازه کافی وجود دارد و در بازارها نیز عسل موجود است.

به گفته این فعال تولید عسل، این کاهش تولید پیامد شرایط جوی و نداشتن نقدینگی جهت جابه جایی و تامین نهاده برای زنبورستان‌ها بوده است.

این فعال زنبور داری با اشاره به نقش و جایگاه گرده افشانی و زنبور عسل افزود: 90 درصد تولید محصولات کشاورزی وابسته به گرده‌افشانی زنبور عسل است.

* سرانه پایین مصرف عسل در کشور

رئیسی عنوان کرد: سرانه مصرف عسل در جهان 1 کیلو و 800 گرم تا 2.5 کیلو و در کشور ما 800 گرم تا 1 کیلوگرم است.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های زنبورداران تأکید کرد: عسل تولید شده در سال‌های قبل وجود دارد و سال گذشته نیز 3700 تن محصول صادر شده است.

* تولید 3700 تن محصول در سال گذشته

رئیسی افزود: سال گذشته 70 هزار تن تولید محصول داشته ایم اما روند امسال نشان می‌دهد 60 تا 70 درصد افت محصول وجود دارد.

به گفته این فعال تعاونی‌ها، سرانه و میانگین برداشت از هر کندو در کشور 13 کیلو است که امسال به 2 تا 5 کیلو رسیده است.

* بلوکه شدن اعتبار 15 میلیاردی صنعت زنبورداری

مدیرعامل اتحادیه تعاونی زنبورداران کشور در خصوص حمایت دولت از این صنعت اظهار داشت: سال گذشته دولت برای حمایت از این صنعت اعتباری را اختصاص داد اما متاسفانه صندوق مادر تخصصی بخش کشاورزی اعتباری که به این منظور برای نهاده، دارو و کوچ اختصاص داده شده را پرداخت نکرده است.

رئیسی بیان داشت: صندوق مادر تخصصی اعتبار 15 میلیارد تومانی را در حساب خود بلوکه کرد و تاکنون در اختیار زنبورداران نگذاشته است.

* عدم پرداخت اعتبار اختصاص یافته به زنبورداران

این فعال زنبور داری اضافه کرد:‌ سال گذشته با پیگیری‌های اتحادیه و معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی و تعاونی‌های زنبور داری جلساتی با صندوق مادر تخصصی صندوق ملی زنبور عسل کشور به منظور حمایت از این صنعت تشکیل شد اما مسئولان صندوق مادر تخصصی معتقدند که بخشی از این اعتبار متعلق به آنها می‌شود در صورتی که این مبلغ مربوط به زنبورداران بوده و صندوق های دولتی هیچ سهمی از آن ندارند.

* صندوق مادر تخصصی تکلیف زنبورداران را روشن کند

رئیسی با اشاره به اینکه 4 ماه از این موضوع گذشته و اعتباری که می‌توانست در راستای حمایت از تولید و زنبورداران باشد بلاتکلیف است، تصریح کرد: این اعتبار، رقم خوبی برای زنبورداران است تا بتوانند با تأمین نهاده از ضرر و زیان بیشتر جلوگیری شود.

وی تأکید کرد: صندوق مادر تخصصی نقش مؤثری در حمایت از بخش کشاورزی دارد و انتظار این است تا اعتبار اختصاص یافته به زنبورداران پرداخت شود.

رئیسی خاطرنشان کرد: 71 هزار و 600 زنبوردار چشم‌انتظار استفاده از اعتبار اختصاص‌‌یافته هستند و امیدواریم به زودی این مشکل حل شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد